TERTÚLIES LITERÀRIES

Amb el nostre projecte “Tertúlies literàries” intentem treballar la lectura des de la comprensió i la reflexió conjunta sobre els personatges, les seues actuacions…, per a arribar, finalment, a conclusions ben raonades, posant-se en situacions diferents de les que els alumnes experimenten habitualment.
                                   

Les obres elegides són els clàssics universals, que per la seua qualitat, han perdurat al llarg del temps com “Nadal de fantasmes” de Charles Dickens, “Ulisses” basat en “La Odissea” d'Homer, “Les faules d'Isop, “El gegant egoista i altres contes” d'Oscar Wilde”, Viatge al centre de la terra”, “La volta al mon en 80 dies”, de Jules Verne...
En els clàssics , trobem reflectits els grans temes que han preocupat la humanitat i que transcendeixen cultures i èpoques. Per tot això, la introducció d’aquestes obres des dels primers nivells de l’ensenyament pot reportar una gran quantitat de beneficis.
És una nova manera d’entendre, treballar i raonar al voltant de la literatura, la lectura es pot anar fent per capítols o per paràgrafs, segons la dinàmica dels grups. Però el més important és iniciar un diàleg posterior.

Les tertúlies literàries es desenvolupen en tot el Centre des d’Infantil a Primària i en molts casos són els alumnes els que porten el treball endavant organitzats amb un moderador i un secretari que alça acta de la sessió. Amb aquestes, treballem la comprensió oral i escrita, l’expressió oral i escrita, el gust per la lectura...