DIA INTERNACIONAL DE L’ESPORT PER AL DESENVOLUPAMENT I LA PAU





El 23 d'agost de 2013 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 6 d’abril com el Dia Internacional de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau, commemorant així la data d’inauguració dels primers jocs olímpics de l’era moderna, en la ciutat d’Atenes, a Grècia, el 1896.


L’esport i l’activitat física en converteix hui dia 5 d’abril, al nostre centre en el protagonista, gràcies a la celebració del dia de l‘esport als centres educatius de la Comunitat Valenciana que promou la Fundació Trinidad Alfonso, el Comitè Olímpic Espanyol i la Generalitat Valenciana.

L’esport com a llenguatge universal pot servir per promoure la pau, la tolerància, igualtat, inclusió, solidaritat, establir i estretar relacions socials i la comprensió més enllà de fronteres, cultures i religions.
 
A més la pràctica d’esport i activitat física acumulada al llarg del dia i integrada en la rutina diària és una eina de promoció de la salut i prevenció i control de les malalties. 

Caminar, anar amb bicicleta, fer activitats quotidianes d’una manera activa, practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement jugar, convé, perquè aporta grans beneficis.











Mai és massa tard per començar així que anem a posar-se en marxa, ara mateix, amb una jornada extra d’activitat física al CEIP El Crist de Meliana i amb un esmorzar saludable al finalitzar.
Està en les nostres mans!